WP
WP

ZUPA Z POMIDORÓW Z WOŁOWYMI KULECZKAMI - Przepis

Trwa ładowanie...
ZUPA Z POMIDORÓW Z WOŁOWYMI KULECZKAMI
Podziel się
Składniki
    • 1 kostka Rosołu warzywnego Knorr
    • 3 cebule pokrojone w piórka
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 kg pomidorów pokrojonych na ćwiartki
    • 250 g mielonego mięsa wołowego
    • 2 pokrojone w kostkę kromki chleba tostowego
    • 1 roztrzepane jajko
    • 2 łyżki posiekanej bazylii
    • sól, pieprz
    • 1 mini kostka przyprawowa Oregano Knorr
    • 2 łyżki gęstej śmietany
    • 2 łyżki posiekanej pietruszki
Przepis

Zagotuj 1 litr wody, dodaj kostkę rosołową, wymieszaj i gotuj minutę. W garnku zeszklij cebulę i czosnek na oliwie. Dodaj pomidory, zalej rosołem. W dużej misce dobrze wymieszaj mięso z chlebem, jajkiem i bazylią. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj z mięsa kuleczki i ułóż na talerzu. Zmiksuj zupę, dodaj sól i pieprz. Ponownie zagotuj zupę i delikatnie zanurzaj w niej kuleczki. Gotuj 20 minut. Dopraw mini kostką, solą i pieprzem. Przed podaniem dodaj śmietanę i pietruszkę.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP