WP
WP

Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem - Przepis

Trwa ładowanie...
Ślimaczki z ciasta francuskiego i łososia iStock
Podziel się

Spodziewasz się gości, a twoja lodówka świeci pustkami? Nie masz pomysłu, jaką przekąskę przygotować na rodzinny seans filmowy? Polecamy pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego i łososia. To musi być pyszne!

Składniki
  • 150 g łososia wędzonego,
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • sól i pieprz cytrynowy do smaku,
  • jajko.
Przepis

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Ciasto francuskie delikatnie oprósz mąką i rozwałkuj. Na 1/3 jego powierzchni ułóż plastry wędzonego łososia, dopraw je solą i pieprzem cytrynowym. Teraz ciasto zawiń w rolkę, ale nie do końca – zostaw wąski pasek, posmaruj go rozkłóconym jajkiem i zawiń do końca. Gotową roladę posmaruj resztą rozkłóconego jajka i pokrój na plastry jednakowej grubości. Ślimaczki z ciasta francuskiego poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 20 minut do piekarnika z włączoną funkcją termoobiegu. Gotowe ślimaczki podaj z sosem czosnkowym lub oliwą z oliwek z ulubionymi ziołami.

Zobacz także wideo: Przepis na vichyssoise, czyli francuską zupę krem. To musi być pyszne!

WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP