Trwa ładowanie...
d3l8kxd
d3l8kxd

Sałatka z komosą ryżową i granatem

Przepis

Bardzo lubię łączyć zarówno skarby natury, jak i pożywienie ciepłe ze świeżymi warzywami. Połączenie kaszy ciepłej ze świeżym szpinakiem, ugotowanym burakiem, kozim serem, awokado i granatem powoduje, że taka sałatka będzie nie tylko sycąca, ale też ciekawa w smaku. Poza tym jest to takie danie, które bardzo dobrze smakuje, kiedy kasza jest ciepła, ale równie dobrze można je skonsumować na zimno, szczególnie latem.

1.5
(2 głosy)
Oceń:
d3l8kxd
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Sałatka z komosą ryżową i granatem
"Naturalnie w kuchni"
Sałatka z komosą ryżową i granatem
Składniki
  • szpinak
  • roszponka
  • komosa ryżowa
  • słonecznik
  • granat
  • sezam
  • sól himalajska
  • świeżo mielony pieprz
  • masło klarowane
  • awokado
  • ser kozi brie
  • ugotowany burak
  • oliwa z oliwek lub olej z awokado
Przepis

Komosę ryżową gotujemy w garnku. Możemy dodać do gotowania łyżkę masła klarowanego, 4 goździki i kilka plasterków imbiru. Do salaterki wkładamy szpinak, roszponkę, dodajemy ugotowaną ciepłą komosę, pokrojone awokado, pokrojonego w kostkę buraka, ser kozi, dodajemy podprażony na maśle klarowanym słonecznik, granat, posypujemy sezamem, świeżo zmielonym pieprzem, solą himalajską i polewamy dobrą oliwą.

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Cegielskiej "Naturalnie w kuchni. 60 przepisów na zdrowie"

Materiały prasowe
d3l8kxd
Sałatka z komosą ryżową i granatem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d3l8kxd
d3l8kxd

d3l8kxd
d3l8kxd
d3l8kxd