Idealna na Dzień Kobiet. Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado
Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie. Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Sos winegret:
- ¾ łyżki musztardy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli i pieprzu
Przepis
- Wszystkie składniki sosu połączyć za pomocą trzepaczki.
- Gotową mieszankę sałat z rukolą przełożyć na talerz.
- Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado.
- Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser.
- Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl