Hiszpańskie zielone oliwki z kozim serem i miodem
Oliwki to doskonały dodatek do wielu dań. Najczęściej wykorzystujemy je jednak jako składnik sałatek. No dobrze, ale co w nich takiego “cudownego”? Oprócz walorów smakowych, możemy liczyć na szereg prozdrowotnych właściwości.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- Pokroić ser kozi na kawałki wielkości orzecha laskowego. Obrać jabłka, a następnie pokroić w 1 cm kostkę i wymieszać z odrobiną soku z cytryny.
- Połączyć zielone oliwki, ser kozi, jabłka i orzechy laskowe w miseczce.
- Przygotować dressing z 2 łyżek miodu, reszty soku z cytryny i 4 łyżek oliwy z oliwek.
- Dressing i składniki połączyć, odstawić na 20 minut, by smaki się wymieszały.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze