Trwa ładowanie...
d1vu3h8
04-03-2017 12:36

Rożki z malinowym kremem

Przepis

Rożki z ciasta francuskiego wypełnione malinowym kremem na bazie mascarpone to słodkie wspomnienie lata. Nie potrzebujemy specjalnych gadżetów, aby przygotować taki kształt wypieków - wystarczy zwinąć papier do pieczenia z folią aluminiową na kształt rożków i spiąć je zszywkami.

d1vu3h8
3.0
(45 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 białko
  • 200 g malin (świeżych lub mrożonych)

Krem:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
Przepis

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ciasto podzielić na paski o szerokości 1 cm i owinąć nimi rożki z papieru do pieczenia. Posmarować białkiem i wstawić do piekarnika na 15-20 minut.

W tym czasie ubić śmietankę z dodatkiem cukru pudru, a następnie połączyć z mascarpone i malinami. Masę przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego.

Rożki z ciasta francuskiego lekko przestudzić, a następnie wypełnić je kremem i podawać. Jeśli chcemy, aby ciastka dłużej zachowały świeżość, do kremu należy dodać śmietan Fix.

Rożki z malinowym kremem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

139
22

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
Więcej tematów
d1vu3h8