Ciasto 3 bit bez pieczenia. Kremowe i pyszne
Szybki deser, który przygotujecie w zaledwie 20 minut! Składa się z herbatników, słodkiej masy krówkowej oraz lekkiego kremu na bazie kremówki i serka mascarpone. Całość komponuje się rewelacyjnie! Wypróbujcie przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- 500 g mascarpone
- 500 g śmietanki kremówki 30-36 proc.
- 400 g masy krówkowej
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 x 18 herbatników
Dodatkowo:
- czekolada/posypka czekoladowa
- W formie ułożyć warstwę herbatników (18 sztuk). Ciastka posmarować masą krówkową.
- Na masie krówkowej umieścić kolejną warstwę herbatników (18 sztuk).
- Następnie należy przygotować krem. Do miski przełożyć serek mascarpone, dodać kremówkę oraz cukier puder. Całość zmiksować na gładki i stabilny krem.
- Na ciastka wyłożyć 2/3 kremu z mascarpone i ułożyć ostatnią warstwę herbatników (18 sztuk). Ciastka posmarować pozostałym kremem. Wierzch obficie posypać startą czekoladą lub dowolną posypką czekoladową.
- Gotowe ciasto nadaje się do podania, ale ja je wstawiam do lodówki, aby ciastka odrobinę zmiękły.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze