PrzepisyŻurek jak u prababci. Receptura z 1910 rokuKrupnik polski. Zupa pełna smaku i zdrowej kaszyEsencjonalna zupa kartoflana na baraninie według przepisu z 1904 rokuKremowa zupa z kurek. Pożywna, prosta i szybkaKrólik w śmietanie według receptury z 1910 roku. Zdrowe, wyśmienite mięsoKlasyczny krupnik na kościach wieprzowych. Rozgrzewający i pysznyLasagne Bolognese w domowej wersji. Smakowicie jak u włoskiej rodzinyKarmelizowane warzywa z piekarnika. Przepyszny dodatek do dania głównegoMakaron ryżowy z kurczakiem, groszkiem i brokułemKremowa zupa ze świeżych pomidorówJarzynowa z bobem i kasząZrazy z marynowanej w winie wołowiny z boczkiem i śliwkamiPieczeń wołowa na dzikoCiasto pietruszkowo - kokosoweBigos z młodej kapusty. Najlepszy przepisBiały barszcz na zakwasie i śmietanieZupa z kapusty pekińskiej z jarzynami i parmezanemPieczone pierogi z ragoût z sarninyFrancuska zupa BouillabaisseZapiekanka warzywna pod beszamelemBulion z bażanta z pierożkamiRyba na piątek: sandacz z jajami według przepisu z 1871 r.Czosnianka Ryba w pikantnych warzywachJarzynka obiadowa babci KaziMakaron z gulaszem na jesienne dniWigilijny barszcz z jagodami, wiśniami i jabłkiemWigilijna zupa z karpiaBób z boczkiem i pietruszkąBuritto z jajecznicą i kiełbasą chorizoMedaliony wieprzowe z grzybami leśnymi, suszonymi pomidorami i marchewkąZapiekana ryba po podhalańskuPrzepis prosto z Majorki. Zdrowa i pyszna zupa z kurczakiemPlacki ziemniaczane z warzywami i orzeszkamiRumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkamiPapryki faszerowane ryżem i mięsem mielonymTosty z domowym pestoŻeberka duszone w warzywachZupa pomidorowa z makaronemKotleciki z filetu kurczaka i majonezu1234...6