Trwa ładowanie...
d3pksrq
d3pksrq

Tosty z domowym pesto

Przepis
3.1
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Zdjęcie
Składniki
  • 4 plasterki sera do zapiekania
  • 8 kromek chleba razowego tostowego
    • domowe pesto:
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek pietruszki
  • pęczek bazylii
  • garść pestek słonecznika
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 70 g startego parmezanu
Przepis

Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy. Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką. Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią.

Przepis poleca Monika Mrozowska

Tosty z domowym pesto
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3pksrq
d3pksrq
d3pksrq
d3pksrq
d3pksrq