Trwa ładowanie...
d1vrv6d
d1vrv6d

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym

Przepis
4.0
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d1vrv6d
Zdjęcie
Składniki
  • 5 papryk (żółte i czerwone)
  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 250 g żółtego sera startego
  • 100 g ryżu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki zielonej pietruszki
  • Szczypta ostrej papryki
  • Sól i pieprz do smaku
Przepis

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i dalej smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostra papryką.
W misce mieszamy przesmażone na cebulce mięso z ryżem i połową sera i pietruszką. Z papryk odcinamy górną część i wycinamy gniazda nasienne. Faszerujemy i posypujemy żółtym serem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy odrobinę oliwy. Układamy papryki. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza.

d1vrv6d
Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d