Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym

Obraz

Składniki

  • 5 papryk (żółte i czerwone)
  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 250 g żółtego sera startego
  • 100 g ryżu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki zielonej pietruszki
  • Szczypta ostrej papryki
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i dalej smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostra papryką.
W misce mieszamy przesmażone na cebulce mięso z ryżem i połową sera i pietruszką. Z papryk odcinamy górną część i wycinamy gniazda nasienne. Faszerujemy i posypujemy żółtym serem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy odrobinę oliwy. Układamy papryki. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja