Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu
Oto przepis na mięciutkie kotlety z kurczaka, które posmakują nawet niejadkom. Takie kotleciki to świetny pomysł, by urozmaicić swoje obiadowe menu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Filety pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić. Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, pietruszkę i dodać pozostałe składniki: majonez, surowe jajka, mąkę, vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Przepis dodał użytkownik beata300241
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze