Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu
Oto przepis na mięciutkie kotlety z kurczaka, które posmakują nawet niejadkom. Takie kotleciki to świetny pomysł, by urozmaicić swoje obiadowe menu.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Filety pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić. Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, pietruszkę i dodać pozostałe składniki: majonez, surowe jajka, mąkę, vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl