Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Bób z boczkiem i pietruszką

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d23uivl
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1/2 kg bobu
  • 15-20 dag wędzonego boczku
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Bób gotujemy w osolonym wrzątku. Musi być ugotowany na pół miękko. Obieramy go z łupin.

Boczek kroimy w drobną kosteczkę i zasmażamy na patelni. Dodajemy ugotowany i pozbawiony łupin bób. Smażymy razem przez chwilę.

Doprawiamy sola i pieprzem oraz obficie posypujemy pokrojoną pietruszką.

Przepis dodał użytkownik OldFork

d23uivl
Bób z boczkiem i pietruszką
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d23uivl
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl