Trwa ładowanie...
dr5u1bk
16-04-2016 13:03

Buritto z jajecznicą i kiełbasą chorizo

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dr5u1bk
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 g chorizo
  • 1 papryczka chili
  • 200 g czerwonej fasoli z puszki
  • 3 tortille kukurydziane
  • 5 jajek
  • limonka lub cytryna
  • sól, pieprz
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera (cheddar lub gouda)
  • pęczek pietruszki
Przepis

1. Drobno pokrojony czosnek i cebulę szklimy na oliwie.

2. Kiełbasę chorizo kroimy w kostkę, chili siekamy, fasolę czerwoną odcedzamy i płuczemy.

3. Wszystkie składniki mieszamy z cebulą i czosnkiem na patelni i podsmażamy około 2 minuty.

4. Tortille podgrzewamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni C 3 minuty – wcześniej skrapiamy zimną wodą.

5. Na patelnię z chorizo i fasolą wbijamy jajka, dodajemy starty ser i mieszamy.

6. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy, aż jajka się zetną.

7. Na koniec wrzucamy posiekaną zieloną pietruszkę.

8. Na ciepłą tortillę układamy porcję jajecznicy z chorizo, posypiemy pietruszką i skrapiamy sokiem z limonki.

Smacznego!

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Buritto z jajecznicą i kiełbasą chorizo
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dr5u1bk
dr5u1bk
dr5u1bk
dr5u1bk
Więcej tematów
dr5u1bk