Makaron z gulaszem na jesienne dni
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- • Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
- • Łopatka wieprzowa – 500 g
- • Cebula - 2 średnie sztuki
- • Marchewka - 1 średnia sztuka
- • Pietruszka -1 mała
- • Seler – 1/4 małej sztuki
- • Kapusta świeża - 1/8 małej sztuki
- • Sól, pieprz do smaku
- • Liść laurowy - 2 szt.
- • Ziele angielskie - 6-8 szt.
- • Olej - 3 łyżki
- • Mąka- ok. 2 łyżki
- • Woda - ok. 1 litr
1. Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. 2. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.3. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy.4. Mięso dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę.5. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.
Przepis dodał użytkownik Gastrosfera
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze