Trwa ładowanie...
d126hba
d126hba

Makaron z gulaszem na jesienne dni

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d126hba
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • • Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
  • • Łopatka wieprzowa – 500 g
  • • Cebula - 2 średnie sztuki
  • • Marchewka - 1 średnia sztuka
  • • Pietruszka -1 mała
  • • Seler – 1/4 małej sztuki
  • • Kapusta świeża - 1/8 małej sztuki
  • • Sól, pieprz do smaku
  • • Liść laurowy - 2 szt.
  • • Ziele angielskie - 6-8 szt.
  • • Olej - 3 łyżki
  • • Mąka- ok. 2 łyżki
  • • Woda - ok. 1 litr
Przepis

1. Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. 2. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.3. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy.4. Mięso dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę.5. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.

Przepis dodał użytkownik Gastrosfera

Makaron z gulaszem na jesienne dni
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d126hba
d126hba
d126hba

d126hba
d126hba
d126hba