Frittata. Pomysł na zdrowe śniadanie z SANTE
Frittata, czyli włoski omlet, to pyszna propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 1 pęczek szparagów obranych sparzonych w wodzie z cytryną i brązowym cukrem Sante
- 1 pomidor malinowy pokrojony w kostkę
- 1 cebulka dymka młoda pokrojona ze szczypiorem
- 15 gram pestek dyni Sante
- 15 gram pestek słonecznika Sante
- 4 kromki chrupkiego pieczywa Sante
- 4 jaja
- Szpinak 2 garści
Cebulkę dusimy na patelni dodajemy pokrojone ugotowane szparagi, pomidora malinowego w kostkę, pestki dyni oraz słonecznika, szpinak, wbijamy jaja. Przypiekamy chwilkę na patelni wstawiamy na 4 minutki do rozgrzanego pieca i zjadamy sobie z pysznym chrupkim pieczywem Sante.
Smacznego !
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze