Trwa ładowanie...
d17xdmi
d17xdmi
x-news/Uwaga TVN

Niebanalne pasty na kanapki. Receptura z 1871 r.

Przepis

- Nieraz się zastanawiamy z czym podać kanapki, które będą niebanalne, dobre w smaku i niezbyt pracochłonne. Lubię podawać kanapki w formie mini przystawek podczas większych imprez. Szybko się je robi, wyglądają apetycznie i wszyscy się nimi zachwycają. Jedyny minus jest taki, że też szybko znikają - czytamy na blogu "Przepisy tradycyjne".

2.3
(3 głosy)
Oceń:
d17xdmi
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Przepisy tradycyjne
Zdjęcie
Składniki

Tapenada oliwkowa:

  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 słoik czarnych, wydrylowanych oliwek

Pasta z suszonych pomidorów:

  • Garść pestek słonecznika
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kropla sosu balsamicznego
  • Kropla ostrego sosu chilli
  • 8 szt suszonych pomidorów
  • 1 szt cukinii
Przepis

Przepłucz pod zimną wodą wydrylowane, czarne oliwki. Umyj duży pęczek natki pietruszki. Obierz ząbek czosnku. Wszystkie składniki włóż do jednego naczynia i zblenduj aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Pod koniec przypraw solą i pieprzem.

Pokrój cukinię na cienki plasterki i zgrilluj je na patelni. Suszone pomidory wrzuć do naczynia, dodaj ząbek czosnku, kroplę ostrej przyprawy, ewentualnie kroplę sosu balsamicznego, ugrillowaną cukinię i garść pestek słonecznika. Zblenduj całość aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Niebanalne pasty na kanapki. Receptura z 1871 r.
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

12
3
Share
d17xdmi
d17xdmi
d17xdmi

d17xdmi
d17xdmi
d17xdmi