Trwa ładowanie...
dpted1z
oprac. Katarzyna Gileta

Pasta bakłażanowa. Pyszny dodatek do pieczywa

Przepis

Smaczna pasta do pieczywa, którą w prosty sposób przygotujesz w domu. Wystarczy tylko bakłażan i aromatyczne przyprawy. Jeśli lubisz pikantne smaki, możesz dodać do pasty kawałek marynowanej ostrej papryczki.

dpted1z
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 100 g bakłażana
  • mała cebula (czerwona lub biała)
  • 2–3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • przyprawy do smaku, np. kumin, ostra papryka, suszony lubczyk
Przepis
  • Bakłażan i cebulę pokrój w mniejsze kawałki. Nasmaruj je niewielką ilością oliwy za pomocą pędzelka kuchennego.
  • Włóż warzywa do żaroodpornego półmiska i upiecz w piekarniku (powinno wystarczyć około 15 minut), a następnie lekko przestudź.
  • Upieczone warzywa zmiksuj blenderem z pozostałą ilością oliwi (w razie potrzeby dodaj odrobinę wody).
  • Dopraw pastę do smaku i podawaj do pieczywa, dowolnych placków czy naleśników.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta SIRT na cztery pory roku"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Pasta bakłażanowa. Pyszny dodatek do pieczywa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dpted1z

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpted1z
dpted1z
dpted1z
dpted1z
Więcej tematów
dpted1z