Pasta bakłażanowa. Pyszny dodatek do pieczywa
Smaczna pasta do pieczywa, którą w prosty sposób przygotujesz w domu. Wystarczy tylko bakłażan i aromatyczne przyprawy. Jeśli lubisz pikantne smaki, możesz dodać do pasty kawałek marynowanej ostrej papryczki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Bakłażan i cebulę pokrój w mniejsze kawałki. Nasmaruj je niewielką ilością oliwy za pomocą pędzelka kuchennego.
- Włóż warzywa do żaroodpornego półmiska i upiecz w piekarniku (powinno wystarczyć około 15 minut), a następnie lekko przestudź.
- Upieczone warzywa zmiksuj blenderem z pozostałą ilością oliwi (w razie potrzeby dodaj odrobinę wody).
- Dopraw pastę do smaku i podawaj do pieczywa, dowolnych placków czy naleśników.
Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta SIRT na cztery pory roku"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze