Pasta bakłażanowa. Pyszny dodatek do pieczywa
Smaczna pasta do pieczywa, którą w prosty sposób przygotujesz w domu. Wystarczy tylko bakłażan i aromatyczne przyprawy. Jeśli lubisz pikantne smaki, możesz dodać do pasty kawałek marynowanej ostrej papryczki.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Bakłażan i cebulę pokrój w mniejsze kawałki. Nasmaruj je niewielką ilością oliwy za pomocą pędzelka kuchennego.
- Włóż warzywa do żaroodpornego półmiska i upiecz w piekarniku (powinno wystarczyć około 15 minut), a następnie lekko przestudź.
- Upieczone warzywa zmiksuj blenderem z pozostałą ilością oliwi (w razie potrzeby dodaj odrobinę wody).
- Dopraw pastę do smaku i podawaj do pieczywa, dowolnych placków czy naleśników.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl