Trwa ładowanie...
d38vwbo
oprac. Katarzyna Gileta

"Smalec" z fasoli. Możesz jeść bez obaw i nie przytyjesz

Przepis

Smalec z fasoli to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smalcu ze skwarkami. Ma o wiele mniej kalorii i nie podnosi cholesterolu. A jak smakuje? Przekonajcie się sami.

d38vwbo
1.3
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 50 g ugotowanej (lub ewentualnie konserwowej) białej fasoli
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • słodka i ostra mielona papryka
  • sól i pieprz
  • zioła suszone, np. tymianek, majeranek, koperek, lubczyk
Przepis
  • Posiekaj drobno cebulę i podsmaż ją krótko na łyżce oleju rzepakowego. Ostudź.
  • Do rozdrabniacza wsyp fasolę, cebulę i drugą łyżkę oleju rzepakowego.
  • Zmiksuj wszystkie składniki (na gładko lub nie, w zależności od upodobań), a potem dopraw do smaku ziołami i przyprawami. Pastę można też ugnieść widelcem lub zmielić w maszynce do mięsa.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
"Smalec" z fasoli. Możesz jeść bez obaw i nie przytyjesz
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d38vwbo

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
Więcej tematów
d38vwbo