"Smalec" z fasoli. Możesz jeść bez obaw i nie przytyjesz
Smalec z fasoli to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smalcu ze skwarkami. Ma o wiele mniej kalorii i nie podnosi cholesterolu. A jak smakuje? Przekonajcie się sami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Posiekaj drobno cebulę i podsmaż ją krótko na łyżce oleju rzepakowego. Ostudź.
- Do rozdrabniacza wsyp fasolę, cebulę i drugą łyżkę oleju rzepakowego.
- Zmiksuj wszystkie składniki (na gładko lub nie, w zależności od upodobań), a potem dopraw do smaku ziołami i przyprawami. Pastę można też ugnieść widelcem lub zmielić w maszynce do mięsa.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl