"Smalec" z fasoli. Możesz jeść bez obaw i nie przytyjesz
Smalec z fasoli to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smalcu ze skwarkami. Ma o wiele mniej kalorii i nie podnosi cholesterolu. A jak smakuje? Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Posiekaj drobno cebulę i podsmaż ją krótko na łyżce oleju rzepakowego. Ostudź.
- Do rozdrabniacza wsyp fasolę, cebulę i drugą łyżkę oleju rzepakowego.
- Zmiksuj wszystkie składniki (na gładko lub nie, w zależności od upodobań), a potem dopraw do smaku ziołami i przyprawami. Pastę można też ugnieść widelcem lub zmielić w maszynce do mięsa.
Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze