Trwa ładowanie...
d2trbtn
22-03-2015 16:33

Pasta pieczarkowa z wędzonym tofu

Przepis

Wędzone tofu to świetna baza do wielu dań. Na śniadanie proponuję przepyszną pastę z tofu i pieczarkami. Najlepiej będzie smakowała z grzankami lub świeżą bagietką.

d2trbtn
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • ½ kg pieczarek
  • 1 kostka tofu wędzonego Polsoja
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Przepis

Pieczarki i cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor, następnie dodać pieczarki i smażyć przez kolejne kilka minut. Całość doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Masę ostudzić, dodać pokruszone tofu wędzone, a następnie zblendować na gładką masę.

Przepis dodał użytkownik mira

Pasta pieczarkowa z wędzonym tofu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2trbtn
d2trbtn
d2trbtn
d2trbtn
Więcej tematów
d2trbtn