Pasta pieczarkowa z wędzonym tofu
Wędzone tofu to świetna baza do wielu dań. Na śniadanie proponuję przepyszną pastę z tofu i pieczarkami. Najlepiej będzie smakowała z grzankami lub świeżą bagietką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Pieczarki i cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor, następnie dodać pieczarki i smażyć przez kolejne kilka minut. Całość doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Masę ostudzić, dodać pokruszone tofu wędzone, a następnie zblendować na gładką masę.
Przepis dodał użytkownik mira
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze