Trwa ładowanie...
d3k4xw8
29-07-2020 08:13

Nadziewane ziemniaki. Szybki obiad za grosze

Przepis

Faszerowane ziemniaczki to świetny pomysł na obiad. Smakują zarówno solo, jak i jako dodatek do pieczonego mięsa. Przepis jest prosty i szybki. Wypróbujcie koniecznie.

d3k4xw8
2.8
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 róża brokułów
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 2 cebulki dymki
  • 1 jajko
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta ziół prowansalskich
Przepis
  • Ziemniaki gotować 15 minut, naciąć nożem, wyciąć część miąższu, pokroić w kostkę.
  • Brokuły umyć, podzielić na różyczki, gotować 5 minut, osączyć. Paprykę umyć, drobno pokroić. Cebulkę posiekać drobno ze szczypiorkiem.
  • W nacięte ziemniaki włożyć małe różyczki brokułów, posypać papryką i cebulką.
  • Ser zetrzeć, wymieszać z rozmąconym jajkiem, sos położyć na nadzianych ziemniakach.
  • Na blasze położyć aluminiową folię, ułożyć ziemniaki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 15 minut, żeby stały się miękkie, a ser się rozpuścił. Posypać ziołami.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Nadziewane ziemniaki. Szybki obiad za grosze
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
Share
d3k4xw8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3k4xw8
d3k4xw8
d3k4xw8
d3k4xw8
Więcej tematów
d3k4xw8