Faszerowane ziemniaczki. Sposób na pyszną i tanią przekąskę
Ziemniaki możemy przygotować na wiele sposobów. Jednym z nich jest faszerowanie. Tak przygotowane będą świetną przekąską lub dodatkiem do dania głównego. Wypróbujcie koniecznie przepis.
Rodzaj kuchni: |
- 10 ziemniaków
- 250 g kiełbasy
- olej
- papryka
- cebula
- pietruszka
- ogórek
- Gotujemy ziemniaki w mundurkach.
- Po ugotowaniu przekrawamy na pół, obieramy i wybieramy środek, który odkładamy do miseczki obok.
- Kroimy cieniutko cebulę, kiełbasę i dodatki, wszystko razem podsmażamy, mieszamy z mięsem i uzupełniamy ziemniaki.
Przepis dodał użytkownik ewaminkiewicz4
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze