Ziemniaki faszerowane sałatką
Smakowity sposób na ziemniaczki. Możemy je podać jako danie główne lub dodatek do mięsa.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Pieczarki, boczek i cebulę bardzo drobno kroimy, wszystko razem smażymy, doprawiając solą i pieprzem. Ziemniaki w łupinach w całości gotujemy, później ścinamy wierzch, z dolnej połowy ziemniaka wyjmujemy łyżeczką środek i nakładamy przygotowany farsz, przykrywając plastrem żółtego sera i ściętym ziemniakiem. Tak przygotowane ziemniaki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 20 min.
Wszystkie składniki kroimy w kostkę, sałatę rozdrabniamy i mieszamy z sosem. Podajemy do gorących ziemniaków
Przepis dodał użytkownik szymki405
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze