Trwa ładowanie...
d3wrf8y
d3wrf8y

Ziemniaki faszerowane sałatką

Przepis

Smakowity sposób na ziemniaczki. Możemy je podać jako danie główne lub dodatek do mięsa.

Oceń jako pierwszy:
d3wrf8y
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Ziemniaki faszerowane sałatką
123
Składniki
  • ziemniaki
  • pieczarki
  • cebula
  • boczek
  • aser żółty w plastrach
  • na sałatkę
  • ser feta
  • sałata lodowa
  • kukurydza konserwowa
  • pomidor
  • ogórek
  • papryka
  • rzodkiewka
  • sos zioła ogrodowe knora
Przepis

Pieczarki, boczek i cebulę bardzo drobno kroimy, wszystko razem smażymy, doprawiając solą i pieprzem. Ziemniaki w łupinach w całości gotujemy, później ścinamy wierzch, z dolnej połowy ziemniaka wyjmujemy łyżeczką środek i nakładamy przygotowany farsz, przykrywając plastrem żółtego sera i ściętym ziemniakiem. Tak przygotowane ziemniaki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 20 min.

Wszystkie składniki kroimy w kostkę, sałatę rozdrabniamy i mieszamy z sosem. Podajemy do gorących ziemniaków

Przepis dodał użytkownik szymki405

d3wrf8y
Ziemniaki faszerowane sałatką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3wrf8y
d3wrf8y
d3wrf8y
d3wrf8y
d3wrf8y