Łazanki z kapustą i grzybami
Łazanki z kapustą i grzybami to jedno z tradycyjny wigilijnych dań. Jednak w wersji ze słoniną lub podsmażoną kiełbasa łazanki sprawdzą się także na co dzień.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej. Grzyby moczymy i gotujemy, następnie odsączamy i kroimy w małe kawałki lub paski. Cebulę siekamy, słoninę kroimy na małe kawałki i z grzybami podsmażamy na maśle i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i łączymy z kapustą.
Przepis dodał użytkownik eluchap56
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze