Trwa ładowanie...
djup0ft
djup0ft

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis

Łazanki z kapustą i grzybami to jedno z tradycyjny wigilijnych dań. Jednak w wersji ze słoniną lub podsmażoną kiełbasa łazanki sprawdzą się także na co dzień.

4.0
(4 głosy)
Oceń:
djup0ft
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Łazanki z kapustą i grzybami
Shutterstock
Łazanki z kapustą i grzybami
Składniki
  • 600 g kapusty kiszonej
  • 55 g grzybów suszonych
  • cebula
  • kawałek słoniny
  • 100 g masła
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • pieprz do smaku
  • opakowanie łazanek
Przepis

Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej. Grzyby moczymy i gotujemy, następnie odsączamy i kroimy w małe kawałki lub paski. Cebulę siekamy, słoninę kroimy na małe kawałki i z grzybami podsmażamy na maśle i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i łączymy z kapustą.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Łazanki z kapustą i grzybami
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
djup0ft

Podziel się opinią

Share
djup0ft
djup0ft

djup0ft
djup0ft
djup0ft