Łazanki z kapustą i grzybami
Łazanki z kapustą i grzybami to jedno z tradycyjny wigilijnych dań. Jednak w wersji ze słoniną lub podsmażoną kiełbasa łazanki sprawdzą się także na co dzień.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej. Grzyby moczymy i gotujemy, następnie odsączamy i kroimy w małe kawałki lub paski. Cebulę siekamy, słoninę kroimy na małe kawałki i z grzybami podsmażamy na maśle i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i łączymy z kapustą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl