Kulki kalafiorowe. Lepszej przekąski dawno nie próbowałeś
Doskonała przekąska, która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Chrupiące złociste kuleczki kalafiorowo-ziemniaczane z dodatkiem aromatycznych przypraw. Możemy je przygotować w dwóch wersjach - orientalnej i europejskiej.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Kalafiora i ziemniaki ścieramy na dużych oczkach. Łączymy, mieszając z kolendrą lub pietruszką (kolendra jest lepsza do wersji curry, pietruszka do europejskiej), dodajemy jajko i trochę mąki, żeby masa dala się uformować w kulki. Dodajemy preferowany zestaw przypraw oraz sól i pieprz.
- Smażymy na złoty kolor w dosyć głębokim oleju, tak żeby kulki do polowy się zanurzały, w średnio wysokiej temperaturze
- Kulki są dobre jako przekąska czy przystawka, również z sosami czy dipami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze