Kotlety mielone z żółtym serem. Polski klasyk w nowym wydaniu
Przepis
Ile domów, tyle przepisów na kotlety mielone. To pyszne klasyczne danie możemy nieco unowocześnić, dodając do środka żółty ser. Pod wpływem smażenia, ser roztopi się, stając się miękki i ciągnący. Kotlety z żółtym serem podajemy z ulubionymi dodatkami. Przepis z bloga "Di bloguje".
2.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: Di bloguje
Składniki
Dodatkowo:
- żółty ser
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Przepis
- Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę odcisnąć z nadmiaru mleka.
- Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
- Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - nadziewając je kawałkiem żółtego sera.
- Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić kawałek sera i całość odpowiednio uformować.
- Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (na rumiano).
Zobacz też: Gofry z żółtym serem
Kotlety mielone z żółtym serem. Polski klasyk w nowym wydaniu
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.