PrzepisyHummus z buraka. Ten kolor zachwyca Proste szaszłyki z grilla. Kolorowe i pyszneAntrykot na sałacie. Najlepiej smakuje z grillaPolędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree Rafaello z likierem. Najlepsze ciasto bez pieczeniaFasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnieKotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiadChinkali z mięsem wieprzowym. Smak GruzjiAsze reszte - perska zupa z makaronem, grochem i fasolą Zereszk polo ba morgh' – kurczak w ryżu i owocach berberysu Pierogi ruskie z ciasta ziemniaczanegoKotlety drobiowe z jajkiem. Obiad po szkockuKarkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożercówBezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymiSernik bez grama sera. Goście nie zauważą różnicyMarynata Brantevik. Zastąpi tradycyjnego śledzikaBolani. Faszerowane placki z AfganistanuSłonecznikowe klopsiki. Lepsze niż z IkeiGaram masala bhaji. Kotleciki bez grama mięsaCamembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąskaAromatyczna szakszuka. Bardzo szybkie i pożywne śniadanieSasznie z twarogiem. Pyszności kuchni białoruskiej''Szybkie'' gofry. Pomysł na słodkie śniadanie Burek. Chorwacki przysmak z nadzieniem Belgijska przekąska. Zapiekana cykoria pod beszamelemPinacolada na ciasteczkowym spodzie. Nie pójdzie w boczkiJajka po szkocku. Prosty pomysł na posiłekColcannon. Ziemniaki po irlandzkuSmażone ziemniaki. Prosto, smacznie, tanioIrlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodzinyBogracz, czyli gulasz z kociołka. Węgierski klasykObiad po węgiersku. Kurczak duszony w papryce z nokedliKöttbullar. Mięsny przysmak prosto ze SzwecjiLeczo z fasolki szparagowej. Przełam tradycjęZupa gulaszowa, czyli tradycyjne węgierskie danieWykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.Klasyczna sałatka ziemniaczana. Niemiecki specjałSałatka jajeczna z anchois na chrupiącym chlebku. Szwedzki klasykChaczapuri według receptury z 1914 rokuKawa po turecku. Pyszna porcja kofeiny1...456...8