Trwa ładowanie...
ycipk-1dlymx
ycipk-1dlymx

Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska

Przepis

Ser camembert doskonale komponuje się z żurawinami czy gruszką i orzechami. Tym razem postanowiliśmy go jednak połączyć z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Efekt jest przepyszny.

Trwa ładowanie...
ycipk-1dlymx
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Materiały prasowe
Składniki
  • 2 sery camembert
  • 50 g szynki (np. biebrzówki JBB Bałdyga)
  • 50 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
Przepis

Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę wraz z szynką drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy szynkę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze kilka minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Schłodzone sery kroimy wzdłuż na pół i za pomocą łyżki ostrożnie wydrążamy miękkie wnętrze, uważając, aby nie uszkodzić skórki sera. Dolną część camembert napełniamy przygotowanym, ostudzonym farszem i przykrywamy drugą połową sera. Camemberty panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
ycipk-1dlymx
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-1dlymx
ycipk-1dlymx
ycipk-1dlymx
ycipk-1dlymx
ycipk-1dlymx