Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska
Ser camembert doskonale komponuje się z żurawinami czy gruszką i orzechami. Tym razem postanowiliśmy go jednak połączyć z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Efekt jest przepyszny.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 2 sery camembert
- 50 g szynki (np. biebrzówki JBB Bałdyga)
- 50 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 jajko
- Bułka tarta
Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę wraz z szynką drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy szynkę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i wszystko smażymy jeszcze kilka minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Schłodzone sery kroimy wzdłuż na pół i za pomocą łyżki ostrożnie wydrążamy miękkie wnętrze, uważając, aby nie uszkodzić skórki sera. Dolną część camembert napełniamy przygotowanym, ostudzonym farszem i przykrywamy drugą połową sera. Camemberty panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze