Jajka po szkocku. Prosty pomysł na posiłek
Szkoci tak przygotowane jajka jedzą na śniadanie. My proponujemy wam w formie dania obiadowego lub przekąski. Są bardzo proste oraz tanie i przy okazji efektowne. Po prostu pyszne i sycące danie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 500 g wieprzowego mięsa mielonego
- 6 jajek
- 2 roztrzepane jajka
- cebula
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól i pieprz
- mąka i bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać. Cebulę drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać z cebulą, tymiankiem, rozmarynem, papryką, solą i pieprzem. Jajka obtaczać w mięsie, formując kule. Następnie mięsne kulki panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Do garnka wlać olej i smażyć w głębokim tłuszczu na złocisty kolor
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze