Trwa ładowanie...
d2isyz5
d2isyz5

Filety z sandacza pieczone w zielonym pesto

Przepis

Taki obiad zadowoli gusta nawet najbardziej wytrawnych smakoszy. Pieczone filety z sandacza przygotujesz bardzo szybko, dlatego jest to idealna propozycja na uroczysty obiad. Goście będą zachwyceni.

3.2
(5 głosów)
Oceń:
d2isyz5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Filety z sandacza pieczone w zielonym pesto
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Filety z sandacza pieczone w zielonym pesto
Składniki
  • 4-6 filety z sandacza,
  • pęczek natki pietruszki,
  • ząbek czosnku,
  • 40 g twardego sera pleśniowego,
  • 3 łyżki płatków migdałowych,
  • cytryna,
  • 6 łyżek oleju rzepakowego,
  • sól i pieprz,
  • opcjonalnie: kwiaty jadalne (bratki, płatki dzikiej róży, kurdybanek).
Przepis

Filety umyj, osusz, posól i popieprz z obu stron. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Czas na pesto. Do miseczki włóż oczyszczoną natkę pietruszki, ząbki czosnku, starty ser pleśniowy, płatki migdałowe, olej rzepakowy i szczyptę soli. Wszystko miksuj przy pomocy blendera, aż pesto będzie gładkie. Gotowym pesto polej wcześniej przygotowane filety z sandacza, posyp kwiatkami i obłóż plasterkami cytryny. Rybę piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pieczone filety podaj z ugotowanymi, młodymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw.

Zobacz także wideo: Jak rozpoznać świeżą rybę?

Telewizję WP można oglądać w sieciach telewizji naziemnej i kablowych! UPC: kanał 158 lub 116. VECTRA: kanał 194. TOYA: kanał 17. INEA: kanał 28. NETIA: kanał 29.

Filety z sandacza pieczone w zielonym pesto
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2isyz5

Podziel się opinią

10
Share
d2isyz5
d2isyz5

d2isyz5
d2isyz5
d2isyz5