Żeberka w miodzie na ostro
Połączenie mięsa i miodu, choć pozornie nie powinno się sprawdzić, daje znakomity efekt. Miód idealnie pasuje żeberek. Najprostsze przepisy zazwyczaj są najlepsze. Dlatego mamy dla was banalnie prosty przepis na żeberka pieczone w miodzie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Żeberka podzielić na porcje przyprawić przyprawą do żeberek polać miodem i wszystko razem wymieszać.
- Włożyć do żaroodpornego naczynia i podpiec około 20 min. W tym czasie przygotować glazurę.
- Do małego garnka wlać ketchup, koncentrat pomidorowy, musztardę francuską następnie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
- Cebulę dodać do glazury zagotować na małym ogniu mieszając co jakiś czas.
- Wyciągnąć żeberka z piekarnika i polać je glazurą i piec dalej około 60 minut. Podawać z czerwonym winem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze