Trwa ładowanie...
d4ee12n
05-10-2022 10:09

Żeberka w miodzie na ostro

Przepis

Połączenie mięsa i miodu, choć pozornie nie powinno się sprawdzić, daje znakomity efekt. Miód idealnie pasuje żeberek. Najprostsze przepisy zazwyczaj są najlepsze. Dlatego mamy dla was banalnie prosty przepis na żeberka pieczone w miodzie.

d4ee12n
2.8
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1,5 kg żeberek pasków
  • 3 średnie cebule
  • 10 łyżek ketchupu pikantnego
  • 10 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 5 łyżeczek musztardy francuskiej
  • 3/4 szklanki płynnego miodu
  • przyprawa do żeberek
Przepis
  • Żeberka podzielić na porcje przyprawić przyprawą do żeberek polać miodem i wszystko razem wymieszać.
  • Włożyć do żaroodpornego naczynia i podpiec około 20 min. W tym czasie przygotować glazurę.
  • Do małego garnka wlać ketchup, koncentrat pomidorowy, musztardę francuską następnie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
  • Cebulę dodać do glazury zagotować na małym ogniu mieszając co jakiś czas.
  • Wyciągnąć żeberka z piekarnika i polać je glazurą i piec dalej około 60 minut. Podawać z czerwonym winem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Żeberka w miodzie na ostro
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ee12n
d4ee12n
d4ee12n
d4ee12n
Więcej tematów
d4ee12n