PrzepisyPieczeń wołowa na dzikoSardyńska zupa warzywna minestroneBiały barszcz na zakwasie i śmietanieFrancuska zupa BouillabaisseRyba na piątek: sandacz z jajami według przepisu z 1871 r.Czosnianka Pierś z kurczaka z purée ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagowąRyba w pikantnych warzywachPasztet z zielonej soczewicyJarzynka obiadowa babci KaziMakaron z gulaszem na jesienne dniWigilijny barszcz z jagodami, wiśniami i jabłkiemJajka marynowane buraczkach. Pięknie wyglądają, jeszcze lepiej smakująCoraz bliżej święta, czyli zupa rybna z makaronemDuszona w białym winie pierś indykaZapiekana ryba po podhalańskuPrzepis prosto z Majorki. Zdrowa i pyszna zupa z kurczakiemZupa gulaszowa z kasząPlacki ziemniaczane z warzywami i orzeszkamiRumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkamiRyżowe krokiety z nadzieniem z tuńczykaZupa dyniowa z kandyzowanym bekonem. Tak smakuje jesieńKrólik duszony w winie z buraczkami na słodko-pikantnieChłodnik owocowo-warzywnyZupa pomidorowa z makaronemRosół, który doskonale rozgrzewa i syciDomowe flaczki wołowe. Jak przygotować tradycyjne flaki?Ryba po grecku. Wigilijny klasyk w prostym przepisieKarp wigilijny z warzywamiDomowy pasztet z grzybami leśnymiRyba po grecku. Co roku króluje na wigilijnym stoleRyba gotowana w ziołachWigilijna zupa grzybowa z suszonych grzybówBarszcz wigilijny z pierożkamiBarszcz świąteczny z uszkamiZupa grochowa na wędzonce. Zawiesista i aromatycznaŚwiąteczne tofu po greckuWigilijna zupa z karpiaKarkówka w sosie piwno-piernikowymŁosoś z dodatkiem puree z batatów z surówką z selera12345