Barszcz świąteczny z uszkami
Barszcz z uszkami to tradycyjna wigilijna potrawa. Przygotowanie barszczu nie jest trudne. Aby ułatwić sobie pracę, możemy skorzystać z koncentratu buraczanego lub soku z buraków, a zamiast lepić uszka, kupić gotowe.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Barszcz świąteczny
Przepis
Warzywa obrać, mięso umyć. Z włoszczyzny,porcji rosołowych i przypraw przyrządzić wywar. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru. Grzyby namoczyć, ugotować przez ok 10 min. Wywar z grzybów dodać do wywaru. Wlać sok z buraków. Zagotować. Dodać do smaku sól,pieprz i majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl