Barszcz świąteczny z uszkami
Barszcz z uszkami to tradycyjna wigilijna potrawa. Przygotowanie barszczu nie jest trudne. Aby ułatwić sobie pracę, możemy skorzystać z koncentratu buraczanego lub soku z buraków, a zamiast lepić uszka, kupić gotowe.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Warzywa obrać, mięso umyć. Z włoszczyzny,porcji rosołowych i przypraw przyrządzić wywar. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru. Grzyby namoczyć, ugotować przez ok 10 min. Wywar z grzybów dodać do wywaru. Wlać sok z buraków. Zagotować. Dodać do smaku sól,pieprz i majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.
Przepis dodał użytkownik rosik93
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze