Zupa gulaszowa z kaszą
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2,5 kg wołowiny bez kości
- pomidory w puszcze
- 6 średnich cebul
- 1 szklanka kaszy gryczanej
- 4 ziemniaki
- 2 selery
- 2 marchewki
- pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka majeranku
- 4 ziela angielskie
- 3 liście laurowe
- sól i pieprz do smaku
Do garnka włożyć wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Wszystko zalać wodą i ugotować wywar.
Po około dwóch godzinach wyjąć cebule i mięso, przestudzone pokroić w kostkę.
Do gorącego wywaru ponownie włożyć mięso i cebulę, dodać pokrojone ziemniaki, selery i marchewki oraz przyprawy. Gotować 45 minut, następnie dodać kaszę i gotować kolejny kwadrans, do miękkości. Nałożyć do miseczek i posypać posiekaną pietruszką.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze