Trwa ładowanie...
d18rp9l
13-01-2016 09:42

Zupa gulaszowa z kaszą

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d18rp9l
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 2,5 kg wołowiny bez kości
  • pomidory w puszcze
  • 6 średnich cebul
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 4 ziemniaki
  • 2 selery
  • 2 marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Do garnka włożyć wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Wszystko zalać wodą i ugotować wywar.

Po około dwóch godzinach wyjąć cebule i mięso, przestudzone pokroić w kostkę.

Do gorącego wywaru ponownie włożyć mięso i cebulę, dodać pokrojone ziemniaki, selery i marchewki oraz przyprawy. Gotować 45 minut, następnie dodać kaszę i gotować kolejny kwadrans, do miękkości. Nałożyć do miseczek i posypać posiekaną pietruszką.

Zupa gulaszowa z kaszą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18rp9l
d18rp9l
d18rp9l
d18rp9l
Więcej tematów
d18rp9l