Ryba po grecku. Co roku króluje na wigilijnym stole
Przepis
Sprawdzony tradycyjny przepis na rybę po grecku. Ryba po grecku smakuje nie tylko od święta. Sprawdzi się również na obiad. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
2.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Składniki
Przepis
- Rybę pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju.
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
- Marchew i seler zetrzeć na małych oczkach, dodać do cebuli. Dodać ziele, liście laurowe i przecier. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dusić na małym ogniu ok. 10 min. Rybę przełożyć sosem, schłodzić.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Ryba po grecku. Co roku króluje na wigilijnym stole
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
3
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.