Trwa ładowanie...
d1hrrm4
28-12-2011 11:41

Ryba gotowana w ziołach

Przepis

Tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Podaj do niej opiekane ziemniaczki lub ryż w orientalnym stylu i surówkę z marchewki.

d1hrrm4
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki
  • 80 dkg dowolnej białej ryby (filet)
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka posiekanego koperku, pietruszki, kolendry, estragonu, bazylii,
  • gałązka selera naciowego i mięty
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
Przepis

Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną (lub zmiksowaną blenderem) cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Ryba gotowana w ziołach
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d1hrrm4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hrrm4
d1hrrm4
d1hrrm4
d1hrrm4
Więcej tematów
d1hrrm4