Ryba gotowana w ziołach
Tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Podaj do niej opiekane ziemniaczki lub ryż w orientalnym stylu i surówkę z marchewki.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną (lub zmiksowaną blenderem) cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl