Trwa ładowanie...
d32x2j8
d32x2j8

Ryba gotowana w ziołach

Przepis

Tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Podaj do niej opiekane ziemniaczki lub ryż w orientalnym stylu i surówkę z marchewki.

4.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Ryba gotowana w ziołach
123
Składniki
  • 80 dkg dowolnej białej ryby (filet)
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka posiekanego koperku, pietruszki, kolendry, estragonu, bazylii,
  • gałązka selera naciowego i mięty
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
Przepis

Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną (lub zmiksowaną blenderem) cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Ryba gotowana w ziołach
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d32x2j8
d32x2j8
d32x2j8
d32x2j8
Więcej tematów
d32x2j8