Przepyszna zupa kalafiorowa z mięsną wkładką. Palce lizać
Smaczna i aromatyczna propozycja na obiad. Jak przygotować prostą zupę z kalafiora? Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę obierasz, smażysz w garnku na rozgrzany maśle. Następnie wlewasz wodę, dodajesz kalafiora podzielonego na różyczki i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujesz około 20 minut.
- Po tym czasie wrzucasz kostkę warzywną, wsypujesz sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wlewasz śmietanę, dodajesz pokrojone na małe kawałki kabanosy i zagotowujesz.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze