PrzepisyKrupnik kujawski z grzybamiPasztet z soczewicy. Smaczna konkurencja dla mięsnego specjałuZupa pieczarkowa z makaronem. Takiej jeszcze nie jadłeś!Sałatka z szynką i porem. Szybka i smacznaUdka z kurczaka z dynią. Pyszny jesienny obiadZupa krem z poraPieczone młode pory z tymiankiem i czosnkiemSzybka sałatka z sezonowych warzyw. W sam raz na grillaKremowa zupa z kurczakiem i tortelliniCzosnkowe tofu z brązowym ryżem i poremKotlety z warzyw i kaszy gryczanejPyszna surówka z kapusty pak choi. Najlepsza do obiadu Sałatka jugosłowiańskaCannelloni z pora z ziemniakamiZrazy polowe Napoleona I. Receptura z 1882 rokuPikantna kokosowa zupa z kapustą pak choi, marchewką i łososiemDyniowy krem z ziemniakami i jabłkiem. Posmakuje całej rodzinieDomowy rosół krok po kroku. Obowiązkowy w niedzielęKotlety jajeczne i ryż z groszkiem. Pomysł na obiad do pracySmak Azji. Pikantna zupa kokosowa z kapustą pak choiTradycyjna zupa ogórkowa. Sycąca i pysznaZiemniaczany pomysł na obiad. Zapiekanka Ewy WachowiczObiad w azjatyckim stylu. Chińszczyzna z makaronemBiała kiełbasa w porach. Nie tylko na WielkanocSałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym i porem. Szybko i przepysznie Placki ziemniaczane z dynią i marchewką. Chrupiące i proste do przygotowaniaGołąbki wegetariańskie według receptury z 1910 rokuDomowa bulionetka warzywna - wegańska przyprawa do zup, sosów i potrawZupa borowikowa z suską sechlońską i kasztanowymi łazankami Gulasz drobiowy z plackami ziemniaczanymi. Sycący obiad dla rodzinyZrazy polowe według receptury z 1882 rokuŻurek jak u prababci. Receptura z 1910 rokuWołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowymKrupnik polski. Zupa pełna smaku i zdrowej kaszyKurczak ziołowy na warzywach z pęczakiem. Sycący i smakowity obiadEsencjonalna zupa kartoflana na baraninie według przepisu z 1904 rokuKremowa zupa z kurek. Pożywna, prosta i szybkaChlebowe knedle z sosem kurkowymJarzynowa z bobem i kasząZupa z młodych porów i ziemniaków z kurkami12345