Trwa ładowanie...
d1mjqn9
16-03-2018 17:17

Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym i porem. Szybko i przepysznie

Przepis

Śledzie niesłusznie goszczą na naszym stole tylko od święta. To smakowita i prosta do podania ryba. Doskonale pasuje do kolorowej sałatki. Sprawdzony przepis z bloga "Daylicooking".

d1mjqn9
4.0
(25 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.daylicooking.pl
Źródło: www.daylicooking.pl
Składniki
  • ok. 20-25 cm średniej grubości pora (jasna część)
  • 1 średnia papryczka chili
  • 5-6 średnich filetów śledziowych solonych
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 150 ml oleju słonecznikowego
Przepis

Śledzie wymoczyć z soli. Pokroić w paseczki. Pora przekroić wzdłuż, wypłukać dobrze pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić. Ogórki przekroić na tzw. ćwierć plasterki, czyli każdy ogórek wzdłuż na 4 części, a potem na plasterki. Papryczkę opłukać i posiekać na dowolną grubość. Wielbiciele ostrzejszych smaków mogą pozostawić pesteczki. Wszystko razem zalać olejem, wymieszać i przełożyć do słoika. Ubić lekko łyżką, zamknąć słoik i odstawić do lodówki przynajmniej na jeden dzień.
Zobacz także: soczysta pieczeń wieprzowa

Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym i porem. Szybko i przepysznie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

29
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1mjqn9
d1mjqn9
d1mjqn9
d1mjqn9
Więcej tematów
d1mjqn9