Zupa krem z pora
Por to bardzo niedoceniane warzywo. Traktujemy go jako dodatek do włoszczyzny, a przecież sam w sobie jest bardzo smaczny i, przede wszystkim, zdrowy. Można go wykorzystać do przygotowania aksamitnej i aromatycznej zupy krem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Usuwamy zieloną, twardą część pora, a pozostałą kroimy w plasterki.
- Cebulę onbieramy i kroimy w piórka, obrane ziemniaki kroimy w kostkę.
- W dużym garnku rozgrzewamy masło, szklimy cebulę i czosnek.
- Dodajemy warzywa i smażymy kilka minut. Zalewamy je wywarem i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
- Blendujemy, dolewamy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze