Polędwiczki w sosie kurkowym. Zrób na obiad klasyk z grzybami
Miękkie i soczyste mięso, podane w aromatycznym sosie kurkowym. To przepis na pyszny obiad. Polędwiczki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
- Doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy razem z masłem. Do cebuli dodajemy grzyby, doprawiamy do smaku.
- Smażymy 20 minut, po tym czasie zagęszczamy sos śmietaną rozrobioną z mąką pszenną. Chwilkę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Na koniec grzyby łączymy z mięsem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze