Grzanki z kurkami i serem pleśniowym
Sezon na kurki trwa w najlepsze. te przepyszne leśne grzyby możemy wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Najlepiej smakują oczywiście duszone na maśle. Tak przygotowane podajemy z grzankami i serem pleśniowym. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego
- 150 g kurek
- ser pleśniowy camembert do smarowania
- masło
- Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na maśle z odrobiną soli, aż zrobią się miękkie. Gotowe ułożyć na pieczywie z serem pleśniowym.
- Pieczywo ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 5 minut w temperaturze 200 stopni.
- Opcjonalnie można dodać do grzanek suszone pomidory, które wzbogacą smak tej przekąski.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze