Trwa ładowanie...
ycipk-4exa60
ycipk-4exa60

Omlet sernikowy z szybkim sosem malinowym

Przepis

Tym razem coś pysznego dla miłośników słodkich śniadań. Ten omlet możecie upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Koniecznie podajcie go z dodatkiem słodkiego sosu, np. malinowego z nasionami chia.

Trwa ładowanie...
ycipk-4exa60
Czas przygotowania:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Malwina Bareła
Składniki
  • 125 g chudego twarogu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru lub erytrolu
  • 50 g mąki owsianej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki oleju do wysmarowania formy
  • ulubione owoce i bakalie na wierzch (opcjonalnie)

Dodatkowo:

  • naczynie żaroodporne o średnicy 18–20 cm

Sos malinowy:

  • pół szklanki malin
  • 1 łyżeczka miodu lub więcej do smaku
  • pół łyżki nasion chia
Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzałka góra – dół). Wszystkie składniki poza olejem dokładnie blendujemy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, przelewamy do niego ciasto. Na wierzchu można ułożyć ulubione owoce i bakalie. Ja posta-wiłam na borówki i słupki migdałów. Pieczemy przez około 15–20 minut lub dłużej do suchego patyczka. Studzimy na metalowej kratce. Jemy na ciepło lub na zimno. Omlet można też usmażyć na patelni.

Maliny blendujemy z miodem. Dodajemy chia, mieszamy. Sos przelewamy do słoika, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin do zgęstnienia.

Przepis pochodzi z książki Malwiry Bareły "Przepis pochodzi z książki Malwiry Bareły"

Materiały prasowe
ycipk-4exa60
Omlet sernikowy z szybkim sosem malinowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-4exa60
ycipk-4exa60
ycipk-4exa60
ycipk-4exa60