Omlet z cukinią i cebulą. Śniadanie godne mistrzów
Omlet z warzywami to idealny pomysł na smaczne i pożywne śniadanie. Składniki w tym przepisie możecie dowolnie modyfikować.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ubić jajka z mlekiem, posolić, popieprzyć. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na masło i podsmażać, aż lekko zmięknie.
- Obrać pieczarki, pokroić na cienkie plasterki, dodać do cebuli, jeszcze jakiś czas podsmażać. Dodać cieniutko pokrojoną cukinię, poczekać, aż zmięknie.
- Kiedy wszystkie warzywa na patelni będą już miękkie i zarumienione, posolić je do smaku, rozłożyć równomiernie na patelni i zalać równo jajkami.
- Smażyć na małym ogniu, aż się zetną, tworząc placek. Przewrócić delikatnie na drugą stronę i również podsmażać.
- Po całkowitym ścięciu się jak i zarumienieniu, podawać omlet posypany drobno posiekanym koprem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl