Trwa ładowanie...
d4jz9ku
d4jz9ku

Bezmięsne kotlety z kaszy. Pyszne i proste

Przepis

- Kotleciki z kaszy kuskus to pyszna propozycja na szybką, bezmięsną przekąskę lub też nieskomplikowany obiad. Są pyszne na ciepło oraz po ostygnięciu. Ja je podaję z dodatkiem warzyw i lekkim sosem, ale mogą posłużyć jako dodatek nawet do kawałka mięsa - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje".

3.1
(16 głosów)
Oceń:
d4jz9ku
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Okazja:
Zdjęcie
Di bloguje
Składniki
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 1 i 1/4 szklanki bulionu/lekko osolonej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kaszy manny/bułki tartej (płaska)
  • 1 cebula (mała)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 szczypta majeranku (solidna)
  • papryka słodka
  • sól ziołowa, pieprz

Dodatkowo:

  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Przepis

Kaszę kuskus należy zalać gorącym bulionem lub osoloną wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie dodać jajko, kaszę manną bądź bułkę tartą, posiekaną cebulę oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z powstałej masy uformować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu do momentu zarumienienia się. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.

d4jz9ku
Bezmięsne kotlety z kaszy. Pyszne i proste
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

40
14
Share
d4jz9ku
d4jz9ku
d4jz9ku
d4jz9ku
d4jz9ku