Bezmięsne kotlety z kaszy. Pyszne i proste
- Kotleciki z kaszy kuskus to pyszna propozycja na szybką, bezmięsną przekąskę lub też nieskomplikowany obiad. Są pyszne na ciepło oraz po ostygnięciu. Ja je podaję z dodatkiem warzyw i lekkim sosem, ale mogą posłużyć jako dodatek nawet do kawałka mięsa - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Dodatkowo:
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Kaszę kuskus należy zalać gorącym bulionem lub osoloną wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie dodać jajko, kaszę manną bądź bułkę tartą, posiekaną cebulę oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z powstałej masy uformować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu do momentu zarumienienia się. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze