Trwa ładowanie...
dm457zh
04-07-2017 08:59

Kalarepki nadziewane

Przepis

Nadziewane warzywa to szybki i pyszny pomysł na obiad lub kolację na gorąco. To także sposób na rozsmakowanie w niedocenianych produktach, takich jak kalarepa.

dm457zh
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki

• 4 kalarepy
• 1 pierś kurczaka
• 100 g sera feta + do dekoracji
• 1 mała cebula
• 2 łyżki soku z cytryny
• 5-6 listków bazylii + do dekoracji
• oliwa
• sól i pieprz

Przepis

Kalarepki obrać, wydrążyć, zachować miąższ z jednej kalarepki (pozostały można wykorzystać do zupy lub surówki). Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z posiekaną cebulą. Pierś drobno posiekać, wymieszać z pokruszonym serem feta, łyżką soku z cytryny, podsmażoną kalarepką z cebulą i doprawić solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Wydrążone kalarepki skropić pozostałą łyżką soku i oliwą, środki napełnić farszem, piec ok. 1 h w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Podawać posypane pokruszoną fetą i listkami bazylii.

Kalarepki nadziewane
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dm457zh
dm457zh
dm457zh
dm457zh
Więcej tematów
dm457zh