Trwa ładowanie...
d30ns0o
oprac. Katarzyna Gileta

Jajka faszerowane czerwoną papryką

Przepis

Przygotowanie faszerowanych jajek jest banalnie proste, a liczba przepisów ogromna, co daje szalone pole do popisu. Czym warto je nadziać, by zachwycić podniebienia biesiadników? Oto przepis na jajka faszerowane czerwoną papryką.

d30ns0o
3.3
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 6 jajek
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 3 łyżeczki majonezu
  • papryka słodka w proszku
  • sól, pieprz do smaku
  • kiełki np. rzodkiewki
  • szczypiorek do dekoracji
Przepis
  • Ostudzone, ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki.
  • Odkroić dolną część tak aby jajka "stały".
  • Odkroić górną część i wydłubać żółtko.
  • Paprykę pokroić w drobną kostkę.
  • Żółtka zgnieść widelcem, dodać paprykę, majonez i przyprawy. Wymieszać.
  • Jajka wypełnić farszem.
  • Ozdobić kiełkami i obwinąć szczypiorkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka faszerowane czerwoną papryką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d30ns0o
d30ns0o
d30ns0o
d30ns0o
d30ns0o
Więcej tematów
d30ns0o