Jajka faszerowane czerwoną papryką
Przygotowanie faszerowanych jajek jest banalnie proste, a liczba przepisów ogromna, co daje szalone pole do popisu. Czym warto je nadziać, by zachwycić podniebienia biesiadników? Oto przepis na jajka faszerowane czerwoną papryką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Okazja: |
- Ostudzone, ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki.
- Odkroić dolną część tak aby jajka "stały".
- Odkroić górną część i wydłubać żółtko.
- Paprykę pokroić w drobną kostkę.
- Żółtka zgnieść widelcem, dodać paprykę, majonez i przyprawy. Wymieszać.
- Jajka wypełnić farszem.
- Ozdobić kiełkami i obwinąć szczypiorkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze