Domowe ciasteczka pieguski. Delikatne i kruche
Domowa wersja popularnych ciasteczek. Prosty i szybki przepis, łatwo dostępne składniki, doskonały smak. Czego można chcieć więcej? Idealne jako słodki dodatek do kawy albo przekąska na drugie śniadanie. Spróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 kostka miękkiego masła
- 1 szklanka cukru
- 1 jajko
- 2,5 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka sody
- 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 szklanka orzechów włoskich
- Czekoladę kroimy w kostkę, a orzechy dość grubo siekamy.
- Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko - mieszamy - a następnie dodajemy mąkę, sodę, sól i znowu dokładnie mieszamy (można zmiksować).
- Do masy wrzucamy orzechy i czekoladę. Pieczemy w temp. 180 stopni C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze