Cielęcina duszona z podgrzybkami
Cielęcina to chude i delikatne mięso. Nie powinniśmy jej zbyt mocno doprawiać. Wystarczy jedynie sól i pieprz. Będzie się dobrze komponowała z grzybami i cebulą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Mięso umyć pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski.
- W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę smażyć, dodać grzyby i po chwili podlać śmietaną.
- Dusić razem, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić i podawać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze