Trwa ładowanie...
d4gms37
01-06-2022 09:55

Cielęcina duszona z podgrzybkami

Przepis

Cielęcina to chude i delikatne mięso. Nie powinniśmy jej zbyt mocno doprawiać. Wystarczy jedynie sól i pieprz. Będzie się dobrze komponowała z grzybami i cebulą.

d4gms37
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 50 dkg cielęciny bez kości
  • 30 dkg świeżych podgrzybków lub pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso umyć pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski.
  • W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę smażyć, dodać grzyby i po chwili podlać śmietaną.
  • Dusić razem, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić i podawać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Cielęcina duszona z podgrzybkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gms37
d4gms37
d4gms37
d4gms37
Więcej tematów
d4gms37