Ciasto jogurtowo-śliwkowe. Obowiązkowe tej jesieni
By przygotować to wyśmienite ciacho, potrzebujesz jedynie kilku składników. Do tego śliwki, które właśnie teraz są najsmaczniejsze.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Do garnka wlać 3/4 szklanki wody, dodać 15 dag cukru. Gotować 10 min. od zagotowania.
- Wlać sok z cytryny, wymieszać. Pozostały cukier zmiksować z jogurtem.
- Dodać jajka, mąkę z proszkiem oraz wcześniej umyte i pokrojone śliwki, wymieszać.
- Wlać na natłuszczoną blachę. Piec 25 min. w temp 200 st. C. Ciepłe ciasto polać syropem, posypać płatkami.
Przepis dodał użytkownik dariafab
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze