WP
WP

Śliwki zapiekane w boczku - Przepis

Trwa ładowanie...
Śliwki zapiekane w boczku
Podziel się
Składniki
  • 30 suszony lub wędzonych śliwek
  • 30 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • wykałaczki
Przepis

Każdą śliwkę zawinąć w jeden plasterek boczku i zabezpieczyć wykałaczką. Zawinięte ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na 7-10 minut do piekarnika, wcześniej rozgrzanego do 200 stopni C. Można je również podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu.

Gotowe wyłożyć na talerz i udekorować. Znakomicie smakują na ciepło i na zimno.

W wersji bardziej wytrawnej przed zawinięciem, można każdą śliwkę zamoczyć na kilka minut w wytrawnym winie i odsączyć.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP